Українці назвали політика з найвищим рівнем довіри / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський продовжує залишатися політиком, який має найвищий рівень довіри громадян - йому довіряють 44% українців.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 3 по 9 липня.

«Зеленський лишається політиком з найвищим рівнем довіри (44%), однак не довіряє йому 49%, що робить баланс довіри та недовіри негативним», - пояснюють соціологи.

Відео дня

Водночас, голові парламенту Дмитру Разумкову довіряють 39% опитаних, не довіряють - 45%.

Читайте такожУкраїнці розповіли, кому найбільше довіряють в країні – опитування

За даними опитування, довіра до інших представників влади є значно нижчою.

Так, прем’єр-міністру України Денису Шмигалю довіряють 14%, а не довіряють - 62%; міністру внутрішніх справ Арсену Авакову - відповідно 18% і 70%, голові Офісу президента Андрію Єрмаку - відповідно 9% та 48% тощо.

«Баланс довіри та недовіри є негативним та перевищує 40% також і для опозиційних політиків - Святослава Вакарчука, Юлії Тимошенко, Петра Порошенка, Віктора Медведчука та Юрія Бойка», - йдеться в результатах дослідження.

Крім того, дані опитування свідчать, що 40,5% громадян погоджуються з тим, що «президент Зеленський є чесною і порядною людиною, але про більшість членів його політичної команди цього не можна сказати».

«9% схиляються до відповіді про чесність та порядність і президента, і його політичної команди, а 33% дотримуються думки, що ні президент, ні більшість членів його політичної команди не є чесними і порядними людьми», - сказано в опитуванні.

*** Опитування спільно проводили Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва та соціологічна служба Центру Разумкова з 3 по 9 липня методом інтерв’ю «face-to-face» за місцем проживання респондентів. Загалом було опитано 2022 респонденти в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.