Поліція відмовилася від надання винагороди за "полтавського терориста"

Правоохоронці закликають громадян бути обережними та не затримувати зловмисника самостійно.

Поліція Полтавщини відмовилася від надання винагороди за інформацію, яка допоможе розшукати полтавця Романа Скрипника, який 23 липня захопив у заручники правоохоронця та погрожував підірвати себе та заручника гранатою.

Про це УНІАН повідомив речник Полтавського облуправління поліції Роман Грішин.

За його словами, оперативно-розшукові заходи для затримання особливо небезпечного зловмисника тривають вже четверту добу. Роботу поліцейських та нацгвардійців ускладнюють персональні навички розшукуваного і специфіка природного ландшафту Миргородського району.

Читайте також"Полтавського терориста" шукають з приборами нічного бачення та квадрокоптерами: злочинець переховується десь у полях

«На підставі даних, отриманих з різних джерел, а також результатів аналізу дій та мотивації зловмисника, поліція сформувала його психолого-криміналістичний портрет. Зокрема, полтавець має військовий вишкіл та навички виживання в екстремальних умовах. Також відомо, що він має проблеми із психічним здоров’ям на фоні вживання наркотичних засобів. Ці складові психологічного портрета працівники поліції враховують при здійсненні оперативно-розшукових заходів», - каже Грішин.

Він також додає, що правоохоронці зважили усі ризики і закликають людей бути обережними, якщо побачать Романа Скрипника і не затримувати його самостійно.

«Він небезпечний і тому цього робити не слід. Слід негайно телефонувати до поліції», - каже Грішин.

Як повідомляв УНІАН, 23 липня в Полтаві 32-річний раніше судимий Роман Скрипник, якого підозрюють у незаконному заволодінні транспортним засобом, погрожуючи гранатою, захопив співробітника карного розшуку, а потім обміняв його на начальника УКР ГУНП в Полтавській області полковника Віталія Шияна. З ним він поїхав на наданому відповідно до його вимог автомобілі.

Зловмисник озвучив свої вимоги. Зокрема, він хотів уникнути кримінальної відповідальності за скоєний злочин (викрадення автомобіля і взяття заручника) та сховатися.

Пізніше чоловік відпустив поліцейського і, залишивши автомобіль, втік у лісопосадку.

До пошуків зловмисника було залучено поліцейських, нацгвардійців, кінологів з собаками, фахівців з квадрокоптером, вертоліт.

Створено оперативний штаб у складі працівників прокуратури Полтавської області, Головного управління Нацполіціі та управління СБУ в області.