Поліція шукає нападника / фото suspilne.media

Радник глави МВС Михайло Апостол вважає, що активна фаза операції затримання "полтавського терориста" Романа Скрипника скоро закінчиться.

Про це він сказав в ефірі каналу "Україна 24".

"Вся інформація про цю людину є, всі родичі знайдені. Правоохоронні органи оточили все там, все контролюється тепловізорами, нікуди він не дінеться. Кожна ділянка поділена на квадрати, і кожен підрозділ має свій квадрат. Але зараз літо, зелень навколо в лісах - не так очищають ті ліси, як раніше. Сховатися в лісі в принципі просто. Але це (знайдення утікача - ред.) питання часу. Ну скільки там – ще день, ще два..." - сказав Апостол.

Відео дня

Читайте такожЗахоплення авто з поліцейським у Полтаві: за допомогу в затриманні втікача обіцяють винагороду

На думку радника, Скрипник "вийде сам" або накладе на себе руки.

"Він вийде сам, він переосмислить, що нікуди не дінеться. Він буде як загнаний вовк там бігати, ну скільки він буде бігати. Або покінчить з життям... Більш того, чомусь складається враження, що якщо він викрадає машини, якщо була загроза життю, коли він витягнув чеку і в принципі через це все і почалося - він якось розумів ті речі, на які йшов", - сказав радник.

Апостол допустив, що у "полтавського терориста" не все в порядку з психікою.

"І я думаю, якщо у нього з психікою, знаєте, сьогодні ми з весни раптово перейшли на літо - ускладнення у таких людей. У принципі може і покінчити життя самогубством. Швидше за все, якщо він так боїться потрапити до в'язниці, а причина для цього була, то він може покінчити життя самогубством: втопитися, повіситися..." - сказав Апостол.

Нагадаємо, у Полтаві 23 липня чоловік погрожував підірвати себе гранатою, а потім взяв у заручники полковника поліції та втік з місця події на автомобілі. У МВС повідомили, що злочинцем є місцевий житель Роман Скрипник — раніше судимий за крадіжку, шахрайство та наркотики.

Підозрюваний виїхав за межі міста, залишив авто і заручника, після чого втік. Його пошуки тривають.

За фактом захоплення заручника правоохоронці відкрили кримінальні провадження за трьома статтями – посягання на життя працівника правоохоронного органу, захоплення працівника правоохоронного органу в заручники та незаконне поводження з боєприпасами. Скрипнику загрожує до 15 років позбавлення волі.