Росіяни розкручують у соцмережах нове ІПСО про "смерть Залужного"

У Facebook запустили рекламу зі скріном з фейкового сайту МЗС.

Російські окупанти продовжують розкручувати у соціальних мережах фейки про нібито смерть Головнокомандувача Збройними силами України Валерія Залужного.

У Центрі стратегічних комунікацій повідомляють, що цього разу вони використали для інформаційно-психологічної операції фейковий сайт Міністерства закордонних справ. Росіяни поставили на рекламу у соціальній мережі Facebook допис із скептичною реакцією на начебто спростування від МЗС України фейка про смерть головнокомандувача. 

У дописі йдеться про те, що влада бреше українцям, намагаючись їх заспокоїти, а сам Залужний нібито вже "поза грою".

На те, що це ІПСО, вказує декілька фактів. По-перше, у тексті є помилки, притаманні носіям російської - замість "ЗСУ" написано "ВСУ". По-друге, сайт МЗС України не спростовував би смерть Залужного, оскільки це міністерство не має стосунку до ЗСУ. І по-третє, з того часу головнокомандувач вже не раз зʼявлявся на відео.

Центр стратегічних комунікацій зафіксував, що цей фейк розповсюджують через порожні сторінки під назвами Pricey position, Stout Pugh, Вернем і Facciojillisv. Цю кампанію запустили 5 червня.

Українців закликають не писати коментарі та не ставити лайки порожнім сторінкам, які мають явні ознаки фейку, пропаганди, ІПСО, оскільки це підвищує їх популярність. Краще просто поскаржитись на публікацію.

© Spravdi
© Spravdi
© Spravdi

Фейки про смерть Залужного

Як відомо, навесні росіяни почали активно поширювати фейки про те, що головнокомандувач ЗСУ смертельно поранений і його вивезли з країни, інші взагалі запевняли, що він загинув.

У Міноборони назвали ці заяви російською ІПСО та сказали, що Залужний робить свою роботу. Попри це, російській "воєнкори" продовжували будувати теорії.

25 травня у мережі з'явилося відео із Залужним, на якому він запевнив українців, що разом ми переможемо. Після цього неодноразово з'являлися фото та відео з ним на різних заходах.

Вас також можуть зацікавити новини: