Буквально днями до Криму привезуть десь 15-20 провідних "журналістів" Росії / фото УНІАН

Днями 15-20 співробітників російських ЗМІ здійснять "тур" до тимчасово окупованого Росією Криму, щоб "пояснювати" події на півострові.

Про це голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив під час онлайн-брифінгу щодо політичних переслідувань лідерів Меджлісу російською тимчасовою окупаційною адміністрацією.

"Є декілька посилів, які російські окупанти намагаються активно просувати у свідомості міжнародного співтовариства. Вони це роблять цілодобово... Буквально днями у Крим привезуть десь 15-20 провідних журналістів Росії. Вони зроблять такий "тур" по Криму для того, щоб знову і знову, як вони кажуть, пояснювати те, що відбувається в Криму", - повідомив Чубаров.

Відео дня

Читайте такожРФ потроїла кількість військових у Криму після анексії - Джапарова

Говорячи про ці посили, він заувачжив, що це те, що Меджліс начебто є "екстремістською організацією, і тому лише він заборонений", а лідери Меджлісу та провідні кримськотатарські політики є "екстремістами і терористами", і начебто тому проти них порушено кримінальні справи.

"Третій посил такий: "ми не воюємо з кримськими татарами, ми лише намагаємося прибрати тих з них, які є терористами і екстремістами", - заявив Чубаров.

За його словами, це лише три меседжі серед багатьох інших, які Росія намагається "вбити в голови" західноєвропейським політикам та міжнародному співтовариству загалом, чим ускладнити їхнє усвідомлення подій в Україні і Криму зокрема.

Читайте такожУ кримські підручники історії захотіли вписати "українську окупацію"

Окупація Криму

  • Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим, організувавши "референдум" щодо його самовизначення.
  • Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% висловилися за приєднання Криму до Росії.
  • 18 березня в Кремлі був підписаний так званий "договір" про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя. Країни Заходу не визнають анексію Криму і ввели ряд економічних санкцій проти РФ.