Штаб оборони Києва за участі громадської ініціативи "Тотальний опір" провів відкритий вишкіл на території колишнього заводу "Атек" у столиці. 

Подібний вишкіл відбувся також на стрілецькому полігоні біля м. Рожище на Волині.

Учасники вишколів займалися тактичною підготовкою, вправами зі зброєю та основами першої медичної допомоги. 

Відео дня

Як повідомляють організатори, метою навчань була підготовка цивільного населення до опору у разі активізації російської агресії.

"Сучасна війна має гібридні форми. У 2014 це були квазіреспубліки, сьогодні це мігранти. Але одне у війнах всіх поколінь та народів лишається незмінним – відвага воїнів, їх майстерність та вірність ідеалам", – сказав речник Київського осередку Національного Корпусу Данило Брусов.

Як повідомлялося раніше, регіональні Штаби оборони були засновані з ініціативи Національного Корпусу як засіб протидії російській агресії та навчання громадян навичкам територіальної оборони. За повідомленнями міжнародних ЗМІ та низки європейських політиків, з весни РФ зосереджує та розгортає додаткові військові сили на кордоні з Україною. Водночас на кордоні Польщі та Білорусі розпочалася міграційна криза, яку розцінюють як елемент російської гібридної агресії.