34-річний одесит став інвалідом після операції / фото tsn.ua

В Одесі 34-річний Геннадій Червенков став інвалідом третьої групи після операції на стравоході. Чоловік насилу переміщається квартирою та відчуває сильні болі під час прийому їжі.

Як пише ТСН, в тому, що з ним сталося, одесит звинувачує "некваліфікованого медика".

"У мене був біль у правому підребер'ї. Я вирішив перевіритися. Мене направили до лікаря. Запропонували "проковтнути" зонд, щоб подивитися, що у шлунку. Сказали, що пішла дисплазія (неправильний розвиток тканин, органів або частин тіла), яка згодом може перерости у рак. На мене натиснули та сказали, що потрібно робити операцію", – розповів він.

Відео дня

У підсумку Геннадію поставили діагноз: аксіальна грижа стравоходу.

"Обіцяли, що операція триватиме до трьох годин. Коштує вона 500 доларів. У результаті її проводили шість годин. Говорили, що ніяких ускладнень після неї бути не повинно. Але коли мене виписали з лікарні, мені стало погано: нудило, було відчуття розпирання, я навіть не міг вирвати. Почав стрімко втрачати вагу. Забігу наперед та скажу, що за півроку схуд на 20 кілограмів. Через два місяці після того, як пропив безліч таблеток, і вони не допомогли, мені запропонували зробити другу операцію", – розповів одесит.

Читайте такожВчені органи: стали відомі моторошні подробиці смерті військового та хірурга у Тернополі (відео)Однак, повторно оперуватися чоловік відмовився, хоча лікар продовжував наполягати на втручанні.

"Я йому говорив, що у мене старенькі батьки, дружина вчиться в медуніверситеті, мені не можна хворіти, треба заробляти гроші. А він мені: "Продай машину, візьми кредит". Я почав ходити по інших лікарях. Потрапив до обласної лікарні до хірурга. Він сказав, що операцію, яку зробили, взагалі не потрібно було робити. У мене була інша проблема. Пообіцяв виправити", – зазначив Геннадій Червенков.

На жаль, нова операція не принесла бажаного результату. Пізніше з'ясувалося, що чоловік не один, хто нібито став жертвою цього лікаря.

Сам хірург все заперечує, називаючи Геннадія "провокатором":

"Він отримав відповідь на скаргу від університету, де написано, що ніякого недбалого ставлення не було, що претензій до мене, як до оперуючого хірурга бути не повинно. На всі його питання дані відповіді. Більш того, він тут влаштовував скандали. Приходив в клініку, провокував, я викликав поліцію та написав заяву".

"Я виконую до 500 операцій на рік. Будь-який хірург має відсоток невдалих. Але він дуже невеликий. Я не фахівець-початківець. А цей випадок, про який ми говоримо, був розібраний консиліумом, була дана відповідь. Там написано, що моєї провини немає", – додав він.

Раніше повідомлялося, що, за результатами дослідження, в Україні через помилки лікарів щодня помирає понад 30 осіб.

Вас також можуть зацікавити новини