Пес Патрон підкорив серця українців / фото instagram.com/patron_dsns

Деякі тварини стали відомими під час війни, вони щодня піднімають настрій у соцмережах, а також продовжують старанно виконувати свою місію.  Хто вони - чотирилапі символи незламності, йдеться в сюжеті "Сніданку з 1+1".

Пес Патрон

Найвідоміший собака-сапер у світі - це пес Патрон, він почав службу в шість місяців. Лише за перший місяць повномасштабної війни виявив 90 мін, а ще став пухнастим антидепресантом для українців - у нього в TikTok понад 600 тисяч фоловерів. А знайомством із Патроном хизується навіть прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Власник зірки - керівник піротехнічної групи Михайло Ільєв. Два роки тому він подарував пса сину на день народження. Собака з гарними генами мав стати призером різноманітних виставок, проте Патрон проявив інші таланти: зараз не лише допомагає з розмінуванням, а й вчить дітей мінної безпеки.

Відео дня
Пес Патрон / фото УНІАН

Кіт Степан

Кіт Степан родом з Північної Салтівки, ще до повномасштабної війни здобув світову популярність у соцмережах завдяки незворушному характеру. Фото Степана з келихом вина запостила американська поп-зірка Брітні Спірс - воно зібрало мільйон вподобайок. Нині харківський кіт-блогер закликає берегти культуру рідного краю, він зібрав понад 10 тисяч доларів для підтримки притулків і зоопарків України під час війни, став амбасадором проекту Мінкультури, потрапив на обкладинку журналу.

Степан - кіт-пенсіонер, його підібрали на вулиці 13 років тому. Та це не завадило коту будувати особисте життя: навесні він одружився із француженкою Стефанією.

Кіт Степан / фото instagram.com/loveyoustepan

Кішка Глорія

Наступна героїня - нескорена Глорія з Бородянки. Бойова киця дивом вижила після того, як ворожий снаряд зруйнував багатоповерхівку. Рятувальники витягли її із 7 поверху. Волонтери назвали кішку Шафою на честь знаменитої вцілілої шапки у місті. Згодом знайшлася власниця тваринки, яка розповіла, що кішку насправді звати Глорія. Під час авіаудару тварина сховалася, тому господарі не знайшли її. Після лікування Глорія таки повернулася до спокійного, але вже зіркового життя зі своєю власницею. Кішка стала героїнею мемів через невдоволену мордочку.

Кішка Глорія / скріншот

Песик міністра закордонних справ України

Французький бульдог, який став дипломатом. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прихистив цуценя, яке вдалося врятувати з окупованого Маріуполя. Очільник зовнішньополітичного відомства назвав песика Марік на честь незламного міста. Собака став третім чотирилапим другом у родині Дмитра Кулеби - він вже має двох собак.

Марік іноді їздить на роботу зі своїм господарем і вже навіть встиг поспілкуватись з іноземними партнерами.

Пес Марік / фото 1+1

Кішка Хлоя

Вона передає настрій кожного українця - це грізна кішка Хлоя. Тварина стала зіркою мережі після того, як її власники сфотографували її, закутану в рожеву ковдру, під час повітряної тривоги в метро Києва. 

Ця світлина вмить зробила Хлою відомою. Травень видався важким для жителів Києва фізично та морально через часті нічні повітряні тривоги, тож зрозуміло, чому в Хлої була така розгнівана мордочка. "Усі ми трішки Хлоя", - так на фото насупленої кішки реагували користувачі соцмереж.

Кішка Хлоя стала зіркою соцмереж / скріншот

Вас також можуть зацікавити новини: