Платна камера з підвищеним комфортом у Львівському СІЗО / фото УНІАН

Сума надходжень від платних камер у слідчих ізоляторах України становить 3 млн грн.

Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська у Facebook.

"Три мільйони гривень принесли бюджету платні камери у слідчих ізоляторах. Поки у нас функціонує 36 платних камер у 26 слідчих ізоляторах і усе ще попереду", - зазначив міністр.

За його словами, за ці кошти уже відремонтували 39 безкоштовних камер на 280 місць.

Читайте такожГрибок на стінах і нестача ліжок: у Лук'янівському СІЗО знайшли грубі порушення (фото)

"До речі, ремонти почалися не лише у Києві, безкоштовні камери стають ліпшими і в Одесі, Хмельницькому та Миколаєві та інших містах", - уточнив міністр.

Платні камери в СІЗО: що відомо

  • Постановою Кабінету міністрів №305 від 22 квітня 2020 року запроваджено експериментальний проект щодо платної послуги з надання поліпшених побутових умов в слідчих ізоляторах України.
  • Станом на 26 січня, за даними Мін’юсту, платні камери в СІЗО принесли прибуток у понад 2,2 млн грн. У відомстві зазначили, що всі кошти, зароблені в ході експериментального проекту, будуть спрямовані на відновлення безкоштовних камер слідчих ізоляторів.
  • У лютому 2021 року канцелярія Окружного адміністративного суду Києва зареєструвала позов уповноваженого Верховної Ради з прав людини до Міністерства юстиції, яким оскаржується запровадження платних послуг з надання поліпшених побутових умов у СІЗО.