Сергій Дейнеко прокоментував скаднал в ДПСУ / УНІАН

Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко відреагував на ситуацію з прикордонником, який поширив провокативне відео про українських військовослужбовців.

Відповідну заяву він зробив у Facebook.

Читайте також"Рагулі, повилазили незрозуміло звідки": Сніжана Єгорова образила українських воїнів і порівняла їх з наркоманами (відео)

Відео дня

«Я глибоко обурений ситуацією, про яку стало відомо вчора.  І мені важко усвідомити, чим керувався прикордонник, поширюючи відео, яке ображає українських захисників. Відверто скажу, як керівник відомства, я вважаю цей вчинок ганебним і не дозволю паплюжити честь і гідність воїнів, моїх побратимів, колег і всіх, з ким продовжуємо боронити Україну», - заявив Дейнеко.

Керівник відомства закликав своїх підлеглих зважати на свої дії, зокрема і в соцмережах.

Дейнеко підтвердив, що стосовно цього єпізоду вже призначено службове розслідування.

«Я запевняю, військовослужбовець понесе сувору відповідальність. Відомство застосує всі правові механізми для притягнення до відповідальності за образу українських воїнів», - підсумував він.

Скандал з українським прикордонником

  • Український прикордонник ігор Шарун раніше опублікував у ТікТок відео, на якому порівняв воїнів ЗСУ зі свинями.
  • Відповідні скріни на своїй сторінці в Facebook опублікував офіцер ЗСУ, полковник Анатолій Штефан ("Штірліц").
  • Після того, як "Штірліц" розповів про відео Шаруна, у ДПСУ відреагували на цей скандал й призначили службове розслідування щодо свого співробітника.
  • Після цього сам Шарун на своїй сторінці у Facebook  написав пост, в якому назвав свої дії необдуманими та ганебними. Він зазначив, що йому подвійно соромно за відео, адже він проходить військову службу у лавах ДПСУ.