Соціологи запитали в українців про головні покращення року й отримали несподівану відповідь

Більша частина опитаних відзначили покращення стану вітчизняних доріг.

Найбільшими покращеннями за рік українці назвали стан доріг та додаток "Дія".

Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг".

Більше ніж 60% респондентів відзначили покращення протягом останнього року стану доріг. Позитивні зрушення у цифрових технологіях в державній сфері (додаток "Дія") відзначили майже половина опитаних.

Покращення міжнародного іміджу України побачили 20% респондентів (28% – відсутність змін, 40% – погіршення), про покращення у безпеці на дорогах заявили 19% опитаних (34% – відсутність змін, 41% – погіршення), якості медичного обслуговування – 17% (31% – відсутність змін, 45% – погіршення), якості освіти – 12% (28% – відсутність змін, 40% – погіршення).

Читайте такожУкраїнці назвали найважливіші проблеми в країні

Водночас близько половини опитаних не побачили змін за рік у боротьбі з корупцією (37% заявили про погіршення) та вирішенні питання війни на Донбасі (34% заявили про погіршення).

За даними опитування, більшість респондентів також вказали на відсутність змін в таких сферах, як стабільність курсу гривні та свобода слова і демократія.

При цьому 80% відчули погіршення в ситуації з тарифами на комунальні послуги, а 90% - з цінами на основні товари і ліки.

Також близько половини опитаних побачили погіршення у можливості знайти роботу (29% – відсутність змін, 11% – покращення) та якості житлово-комунальних послуг (37% – відсутність змін, 9% – покращення).

Що відомо про опитування

Соціологічна група "Рейтинг" провела опитування 16-18 грудня. Було опитано методом CATI (Computer Assisted Telephone Interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) 2,5 тис. респондентів в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Похибка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 не більше 2,0%.