Спалення опудала Зеленського у центрі Києва: екс-політв'язня Кремля покарала поліція (фото)

На колишнього політв'язня склали адміністративний протокол.

На колишнього політв'язня Кремля Володимира Балуха дільничий склав протокол за спалення опудала президента Володимира Зеленського під час акції на День захисників і захисниць України в Києві.

Про інцидент у Києві Балух написав на своїй сторінці у Facebook.

"На мене було складено, вже в рідній державі, перший адмінпротокол... Коли на Майдані, по завершенню ходи на День захисника, Покрови Пресвятої Богородиці, народження УПА і Стрижня Українського Козацтва, молодь влаштувала спалення опудал "ВагнерГейта!" та "зЕ#уйла", із процесом видобування вогню в хлопців виникли певні труднощі...", – додав він.

Читайте такожСлідчі допитали Балуха у справі про його побиттяЕкс-політв'язень підкреслив, що "у справі національно-визвольної боротьби практичний досвід – річ чи не найвизначніша...".

"Маю честь похизуватись, що в мене це вийшло з першої спроби, та опудало з табличкою "ВагнерГейт" запалало в самому серці Києва! Ось саме за це... на мене й був складений протокол дільничим Шевченківського р-ну м. Києва", – сказано у дописі Балуха.

Нагадаємо, День захисників і захисниць України відзначається 14 жовтня. У цей день у Києві відбувся Марш слави УПА, а також мітинг.

Володимир Балух – фермер та активіст із захопленого Росією Криму. Окупанти затримали його у 2016 році й відправили за ґрати. Балуха звільнили влітку 2019 року у рамках обміну полоненими, про який домовилися Україна та РФ.