Під резиденцією Зеленського влаштували протестну акцію / Facebook, Георгій Тука

Патріотично налаштовані активісти  влаштували мітинг під державною резиденцією президента Володимира Зеленського в Конча-Заспі.

Читайте такожБойовики обстріляли українські позиції на Донбасі, де сьогодні зірвалась "спільна інспекція"

Як повідомляє «Еспресо», в акції беруть участь члени  «Рух Опору Капітуляції», «Правого Сектору», «Демократичної Сокири», «Нацкорпусу» та інших сил.

Активісти мають намір протестувати через готовність влади здійснити спільну з представниками окупаційної влади ОРДЛО інспекцію українських позицій поблизу Шумів. Хоч «інспекцію» скасували, сам факт підготовки до неї активісти розглядають неправильним.

Учасники мітингу також вимагають створення ТСК щодо справи Шеремета, а також щодо ситуації з російськими «вагнерівцями».

На стрімах з місця подій можна було бачити, що активісти принесли на акцію зелене опудало, зроблене з іграшки, та написали на паркані слово "імпічмент" фарбою.

Facebook. Антон Сененко

Ситуація поблизу Шумів на Донбасі та погрози бойовиків

  • 5 вересня ватажок бойовиків "ДНР" Денис Пушилін пригрозив відкрити вогонь по позиціях українських військових з 8:00 7 вересня. Причиною анонсованих обстрілів він назвавши нібито порушення українською стороною домовленостей, досягнутих 22 липня щодо режиму тиші. Пушилін стверджує, що бойовики вимагали від ЗСУ закопати траншеї, які були вириті бійцями нібито після 22 липня, а потім ще й попереджали, що "мають повне право" усунути зазначені порушення самостійно.
  • Обіцяний обстріл позицій українських військових 7 вересня так і не відбувся. Україна через погрози Пушиліна скликала на 6 вересня позачергове засідання ТКГ.
  • 7 вересня Пушилін "переніс" дату атаки на позиції ЗСУ, "призначивши" її на 10:00 9 вересня.
  • Згодом бойовики "ДНР" вдруге "перенесли" анонсований обстріл і запропонували провести засідання Тристоронньої контактної групи о 12:00 9 вересня.
  • 9 вересня ТКГ провела позачергове засідання з метою недопущення зриву режиму припинення вогню на Донбасі. Учасники консультацій домовилися про спільне інспектування в районі Шумів за участю представника координатора від ОБСЄ.
  • В Офісі президента заявили, що домовленість у межах Тристоронньої контактної групи про спільне інспектування в районі Шумів за участю представника координатора від ОБСЄ була досягнута з метою спростування фейків та недопущення нових провокацій.
  • Утім, спільне інспектування 10 вересня зірвалося. Росія і бойовики так званої "ДНР" висунули нові вимоги щодо спільної інспекції в районі села Шуми Донецької області, які не обговорювалися в ході позачергової конференції Тристоронньої контактної групи (ТКГ). 
  • В ОП повідомили, що узгодженого "інспектування" не відбудеться у зв’язку з постійною зміною запитів російської сторони.