Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Суд відсторонив присяжного Юрія Михайленка від подальшого розгляду справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Як передає кореспондент УНІАН, у Шевченківському районному суді Києва триває чергове засідання суду присяжних у справі, де обвинуваченими є музикант, ветеран АТО Андрій Антоненко, дитячий хірург Юлія Кузьменко та військова медсестра Яна Дугарь.

На стадії відводів прокурор заявив, що вважає за необхідним відсторонити присяжного Михайленка, адже він не проживає у Шевченківському районі столиці, а тому не має права бути присяжним у цьому суді.

Відео дня

Клопотання прокурора підтримала й сторона захисту.

Суд задовольнив клопотання та відсторонив присяжного.

Пізніше відстороненого присяжного Юрія Михайленка замінив запасний присяжний Юрій Федоренко.

Читайте такожСправа Шеремета: суд залишив Антоненка під вартою

Справа Шеремета: хронологія подій

  • Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.
  • 12 грудня 2019 року в Нацполіції заявили, що у причетності до вбивства підозрюють музиканта, ветерана АТО Антоненка, дитячого кардіохірурга Кузьменко (псевдонім «Ліса»), військову медсестру Дугарь.
  • Слідство вважало, що Антоненко був організатором вбивства, Кузьменко закладала вибухівку під авто журналіста, а Дугарь напередодні вбивства нібито фотографувала камери спостереження на місці злочину.
  • Суд обрав Антоненку та Кузьменко запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, Дугарь - запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.
  • 11 серпня суд змінив Кузьменко запобіжний захід з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.
  • 21 травня Антоненку, Кузьменко і Дугарь додали ще дві підозри, а також змінили зміст попередньої.
  • За словами керівника юридичної фірми «Сенс Консалтинг» Леоніда Маслова, Антоненко - вже виконавець за попередньою змовою, а Кузьменко – «лише заклала вибухівку разом з Антоненком, але не натискала на гачок». Крім того, підозрюваних звинувачують у знищенні автомобіля, в якому був Шеремет, і зберіганні вибухівки.
  • 25 серпня всі троє обвинувачуваних вимагали в суді, щоб їхню справу розглядав суд присяжних.
  • За авторозподілом від 9 вересня визначені троє основних присяжних: Григорій Фірсов, Наталя Глоба, Михайленко і двоє запасних - Юрій Федоренко, Людмила Яковенко.