У 2018 році на Стерненка було скоєно три напади / facebook.com/sternenko

Біля входу до Шевченківського райсуду Києва почалася бійка між поліцейськими-спецпризначенцями і громадянами.

Читайте такожСотні громадян прийшли підтримати Стерненка до суду Києва (фото)

Як передає кореспондент УНІАН, після того, як громадський активіст Сергій Стерненко, якому суд обирає сьогодні запобіжний захід, у Facebook закликав людей проходити до зали суду, ті намагалися потрапити до його приміщення.

Спочатку зчинилася штовханина, а потім прибули спецпризначенці і почали зіштовхувати людей зі східців будівлі суду. На даний вони продовжують відтісняти людей під вигуки «Аваков – чорт» та «Мусора» – ганьба держави».

Як повідомляв УНІАН, раніше сьогодні, 12 червня, люди, які прийшли підтримати Стерненка, прогнали з-під Шевченківського суду представників інтернет-видання проросійського блогера Анатолія Шарія.

У 2018 році на Стерненка було скоєно три напади. Він пов'язує їх зі своєю активною громадською діяльністю, зокрема участю в акціях проти забудови Одеси.

9 жовтня 2019 року Генпрокуратура направила до Головного слідчого управління СБУ кримінальні провадження щодо нападів на Стерненка.

СБУ відкрила справу за фактом смертельного поранення одного з чоловіків, які скоїли на нього напад у 2018 році, Івана Кузнєцова.

11 червня Стерненку в Головному слідчому управлінні СБУ повідомили про підозру у вчиненні злочину за ст. 115 ч. 1 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) та ст. 263 ч. 2 (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України.

В СБУ заявили, що експертиза засвідчила версію про умисне вбивство Стерненком свого нападника Кузнєцова.