Стало відомо, чи діють нові правила перевезень у приміських поїздах

Попри те, що деякі приміські поїзди перетинають кілька областей, єдина вимога, до пасажирів, крім наявності квитків, – дотримання масочного режиму.

Пасажири приміських потягів не повинні пред’являти довідки про вакцинацію або тестування.

Як передає кореспондент УНІАН, про це директор філії "Пасажирська компанія" АТ "Укрзалізниця" Олександр Перцовський нагадав на брифінгу з нагоди набуття чинності новими правилами перевезень пасажирів.

"Нові правила не розповсюджуються на приміський рух, навіть якщо потяг перетинає декілька областей, наприклад, з Ніжина до Києва, ми це трактуємо як приміський рух, тому що немає технічної можливості налагоджувати контроль (наявності документів щодо тестування або вакцинації від COVID-19 – УНІАН). Тому ми розділяємо далеке сполучення: це "Інтерсіті" та нічні потяги, а все, що стосується приміського сполучення, то ми поки що фокусуємось на масковому режимі", – сказав Перцовський.

Нові правила перевезень в Україні

Нагадаємо, 11 жовтня Кабінет міністрів затвердив нові правила пасажирських перевезень на час карантину.

Читайте такожПерший день COVID-обмежень у поїздах: як перевіряють пасажирів на вокзалі в Києві (фоторепортаж)З 21 жовтня міжрегіональні перевезення пасажирів в регіонах з "жовтим", "помаранчевим" або "червоним" рівнем епідопасності дозволені за умови наявності у всіх водіїв, екіпажу літака і пасажирів одного з цих документів:

  • документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини для регіонів "жовтого" рівня епідемічної небезпеки;
  • міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини або двома дозами дводозної вакцини, дозволених ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, дія якої підтверджена за допомогою Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, у тому числі з використанням мобільного додатку порталу "Дія";
  • негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який дійсний 72 години.

Вакцинація в Україні

З початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено 8 мільйонів 373 тисяч 550 людей. З них повністю імунізовані та отримали дві дози вакцини – 6 мільйонів 743 тисяч 615.

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Вас також можуть зацікавити новини