Стало відомо, що розглянуть на закритому засіданні правоохоронного комітету Ради

На закритому засіданні правоохоронний комітет заслухає МВС і Нацполіцію про включення "добробатівців" до санкційних списків РНБО.

На закритому засіданні Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності заслухають керівництво Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції про включення бійців добровольчого батальйону ім. Шейха Мансура в санкційні списки Ради національної безпеки і оборони.

Про це повідомила в Facebook народний депутат Олександра Устінова (фракція «Голос»).

За її словами, до цих органів також «будуть направлені запити, аби дізнатися: на яких підставах бійці добровольчого батальйону імені Шейха Мансура були внесені до санкційних списків РНБО, як начебто «злодії в законі».

Устінова зауважує, що «поряд зі «злодіями в законі» у списках РНБО також, раптово, опинилися захисники України - бійці-добровольці та навіть начальник штабу батальйону, які брали участь в боях за Широкине, захищаючи нас від російських окупантів».

Депутат вважає, що «це цілеспрямована диверсія з боку РФ: спочатку намагалися дискредитувати волонтерів та військових у справі Павла Шеремета, тепер - намагаються зробити те саме з добробатами».

Вона нагадує, що санкції передбачають, що так звані, «злодії в законі», мають покинути територію України.

Читайте такожМОЗ України підготувало для РНБО пакет санкцій проти режиму Лукашенка

«А потрібно це, аби згодом видати бійців Кремлю: де їх, як мінімум, надовго посадять, а як максимум - закатують за захист нашої держави!» - написала Устінова.

На даний час ще не визначено дату такого засідання комітету.

Вас також можуть зацікавити новини: