REUTERS

Підвищене фінансування одеського тубдиспансеру викликано більшою захворюваністю на туберкульоз в області.

Про це в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу" повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, пише ТСН.

Читайте такожДо Одеси доставили 12 поранених на Донбасі військових, стан чотирьох - тяжкий (фоторепортаж)

Відео дня

"Що стосується кількості захворювань, для мене було дуже важливо розуміти реальну картину, яка є. Тобто діагностування максимальне всіх захворілих на туберкульоз. В Одесі, так склалось історично, завжди була більша захворюваність. Зараз теж більша захворюваність. Але в результаті дворічного реформування були запроваджені нові підходи до лікування, були запроваджені нові моделі лікування", – сказав він.

Також міністр заявив, що таке реформування дало свої результати. 

"Тобто всі 10 міжрайонних лікарів-фтизіатрів - вони всі знаходяться в складі сьогоднішнього центру. Тобто там забезпеченість лікування, починаючи з перебування в тубдиспансері на стаціонарному лікуванні, і закінчуючи амбулаторним лікуванням. Я погоджуюсь, для цього держава повинна створити відповідні механізми. У тому числі відповідний механізм фінансування. Два роки, поки було злиття, ми фінансували цей проєкт. Ми робили це, тому що ми прагнули це зробити. На це потрібен час", – додав Степанов. 

Як повідомляв УНІАН, Степанов також заявив, що в Україні не призупинятимуть медичну реформу.