Заворушення під ОП: ще одному учаснику акції на підтримку Стерненка повідомили про підозру

За словами активіста, це лідер руху "Гонор" Сергій Філімонов.

Ще одному учаснику акції на підтримку громадського активіста Сергія Стерненка повідомили про підозру за статтею Кримінального кодексу України "Хуліганство".

Про це повідомляється на сторінці Стерненка у Facebook.

Читайте такожГеращенко заявив, що учасникам заворушень на Банковій оголосять нові підозри

«Лідеру руху «Гонор» Сергію Філімонову поліція щойно вручила підозру, відмовившись дочекатися адвоката. Стаття 296 ч. 4 «Хуліганство із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень». Карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років», - йдеться у дописі.

Також Філімонов на своїй сторінці повідомив, що йому вручили підозру за ч. 4 ст. 296 ККУ без присутності адвоката. Він опублікував фрагмент тексту підозри, де сказано, що "Філімонов, йдучи попереду невстановлених осіб, підходячи до будівлі ОП, надавав голосом і жестами вказівки іншим особам, керував їхніми діями, а також запалив піротехнічний засіб, що останніми було сприйнято як сигнал до початку активних хуліганських дій".

Акція на підтримку Стерненка 20 березня: що відбувалося під ОП

  • Акція на підтримку Сергія Стерненка на знак протесту проти його ув'язнення розпочалася 20 березня о 19:00 - у день його народження. Учасники скандували: "Зеленський, не мовчи!", а також: "Справедливість Стерненку, справедливість - усім!".
  • Протестуючий висунули вимоги до президента Володимира Зеленського: відправити у відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, генерального прокурора Ірину Венедіктову, звільнити з-за ґрат Стерненка та Андрія Антоненка, а також ввести санкції проти Андрія Портнова.
  • Учасники протестів палили фаєри і кидали їх у бік поліцейських. Крім того, вони розмалювали вхідні двері і стіни Офісу президента, а також порозливали червону фарбу. У двох центральних дверях ОП протестувальники розбили скло і кинули туди петарду.
  • Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом подій під час акції на підтримку Стерненка біля будівлі ОП й затримала одного з учасників. Після затримання під Печерським управлінням поліції в Києві сталися сутички. Затриманому повідомили про підозру у хуліганстві з використанням зброї.
  • Крім того, учасники акції розмалювали будівлю ОП червоною фарбою, а на завершення встановили біля входу салютну установку і влаштували канонаду під вигуки: "З днем народження, Сергію!". За попередніми оцінками, пошкодження будівлі Офісу президента оцінили приблизно у два мільйони гривень.