З початком війни багато студентів-контрактників стикнулися з проблемою оплати навчання / фото REUTERS

Студенти контрактної форми навчання зможуть перевестися на навчання за кошти державного бюджету, для цього до кінця цього року на покриття витрат буде виділено 363 млн. грн. Це стосується, в першу чергу, мешканців окупованих територій, тимчасових переселенців, дітей військових та осіб, що отримали інвалідність внаслідок війни. Про це повідомив народний депутат з групи "Партія "За майбутнє" Сергій Мінько. 

"З початком війни багато студентів-контрактників стикнулися з проблемою оплати навчання. Особливо гостро вона стала для мешканців захоплених ворогом територій, які опинились на межі гуманітарної катастрофи. В тому числі, і для мелітопольців. До мене неодноразово зверталися студенти контрактної форми навчання, які опинилися у скрутному фінансовому становищі. Ми декілька разів спрямовували депутатські запити до Кабінету Міністрів з пропозицією розробити і затвердити механізм переведення студентів на місця держзамовлення. Нарешті проблема вирішена. Відповідну постанову, розроблену за дорученням Президента Володимира Зеленського, вчора було ухвалено на засіданні Кабміну. Отже до кінця цього року на покриття витрат буде виділено 363 млн. грн. Відтепер перевестися на бюджет зможуть: мешканці, які проживають на тимчасово окупованій території або в районі проведення воєнних (бойових) дій (відповідно до переліку Мінреінтеграції); особи, які виїхали з таких територій; діти загиблих захисників України; учасники бойових дій і їхні діти; особи, що отримали інвалідність внаслідок війни, та їхні діти", - розповів Сергій Мінько. 

За словами народного депутата, для переведення на бюджет студентам зазначених категорій достатньо буде звернутися із заявою до керівника навчального закладу. Після переведення на бюджетні місця студенти отримуватимуть соціальну стипендію, розмір якої відповідатиме категорії стипендіатів і виду навчального закладу.

Відео дня