REUTERS

Нідерланди повідомили про результати аналізів тіл загиблих членів екіпажу збитого лайнера рейсу МН17 на Донбасі.

Про це пише The Sydney Morning Herald.

«У тілах екіпажу виявлено 29 сталевих осколків. Один з них мав форму «метелика». Судмедексперт виявив його у тілі капітана екіпажу», – сказав журналістам прокурор Тейс Бергер.

Відео дня

У кабіні літака виявили ще один осколок у формі метелика. Це були таких два осколки з 370 знайдених.

Читайте такожВ окупованому Донецьку заарештували ключового фігуранта у справі МН17 – ЗМІ

Нідерландський інститут судової експертизи порівняв фрагменти ракет і констатував схожість з «Буком» типу 9М38М1.

Як повідомляв УНІАН, 9 березня розпочався судовий процес щодо перших чотирьох підозрюваних у справі щодо збиття літака рейсу МН17, однак підозрювані громадяни РФ Ігор Гіркін, Сергій Дубинський, Олег Пулатов і українець Леонід Харченко не з’явилися на судове засідання.

Водночас суд готовий заочно вести процес у справі MH17 без присутності підозрюваних. У засіданні брали участь захисники Пулатова – два адвокати з нідерландської юридичної компанії Sjöcrona Van Stigt. Також на слуханнях була присутня російська адвокатка Олена Кутьїна.

Суддя Гендрік Стейнгаюс повідомив, що матеріали справи MH17 налічують 36 тис. сторінок і мають величезну кількість мультимедійних файлів у цифровому форматі. До суду від прокурорів надійшла інформація, що станом на зараз 49 родичів бажають скористатися правом виступу у суді, 82 – бажають подати письмову декларацію щодо очікувань від суду і 84 – бажають подати заяву з вимогою виплати компенсації.

Довідка УНІАН. Літак авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року над окупованою Росією територією Донецької області. Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту. Більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів.

Спільна слідча група встановила, що літак збила ракета, випущена з російського комплексу "Бук".