У харківському стендап-клубі коміки виступають з антисемітськими образами (відео)

У харківському стендап-клубі Split Comedy було зафіксовано прояви антисемітизму у жартах коміків, які виступали.

Про це повідомляє Об'єднана єврейська община України, посилаючись на відвідувачку стендап-клубу Алісу Давидову.

Читайте такожМер Умані у листі до ОЄОУ спростував звинувачення в антисемітизмі

У ОЄОУ повідомили, що ведучий почав виступ із жарти зі словом «ж*д», що здивувало глядачів. Після конфлікту з глядачами на цьому ґрунті, коміки спеціально почали використовувати образливе для євреїв слово у своїх виступах.

Так, під час нового виступу одного з коміків звучали фрази «ж**и й***ні», «якщо в крані немає води, значить випили ж**и», «тупі бл**ь євреї», «ви дауни, б**ть, а не євреї» та інші.

Об'єднана єврейська община України заявила, що такі висловлювання представляють собою антисемітизм, тому що містять брехливі, нелюдські та такі, що ганьблять, стереотипні звинувачення щодо єврейського народу. Крім цього, в ОЄОУ пояснили, що слово «ж*д» у сучасній Україні  - образа й має негативний зміст, підкріплюючи стародавні неправдиві стереотипи про єврейський народ.

Юристи ОЄОУ угледіли у висловлюваннях коміків порушення статті 161 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на розпалювання расової, релігійної ворожнечі та ненависті, а також на приниження національної честі та гідності) і 173 Адміністративного кодексу України (нецензурну лайку й образливе чіпляння до громадян).

У ОЄОУ наголосили, що коміки не можуть виправдовуватися тим, що фрази вирвані з контексту, тому що подібні образливі висловлювання не можуть бути у жодному контексті, навіть у контексті гумору.