У саду імені Шевченка в Харкові відкрили сучасну арт-інсталяцію "Звуки міста", яка стала своєрідною аудіо-колекцією ритмів міста.

Про подію повідомляє пресслужба Харківської міської ради.

Харківський арт-об’єкт став четвертим у серії проєкту, який реалізують на честь 30-річчя Незалежності. Мультимедійні скульптури "Звуки міста" вже з’явились або з’являться у Дніпрі, Одесі, Києві, Львові, Маріуполі та в Криму. Ініціаторками проєкту стали продюсерка GOODMEDIA Альона Тимошенко та засновниця Spilne Art Наташа Ткаченко.

Відео дня

"Кожне місто має свої унікальні звуки – різні за настроєм, тональністю і навіть кольором. Ми вперше перетворили їх на форму. Це проєкт, який по-сучасному об'єднав мистецтво, технології, почуття та емоції людей, історії містян та їхні спогади дитинства", - пояснила Альона Тимошенко.

Для створення колекції звуків Харкова зібрали спогади про звучання міста від видатних харків’ян: астронома і лавреата Державної премії України в галузі науки і техніки Ірини Бєльської, лікаря Євгена Комаровського, співака і телеведучого Володимира Дантеса, українського художника-монументаліста, графіка та фотографа Романа Мініна.

Після того за допомогою звукового дизайну та 3D-візуалізації ці дані перетворили на арт-об’єкт, який "звучить" вигуками вболівальників на стадіоні "Металіст", стукотом потягів на залізничних коліях, спалахом феєрверків, стрибками на скейті та іншими звуками міста.

Як заявив на відкритті скульптури в.о. міського голови Ігор Терехов, у цьому арт-об’єкті кожен знайде свої асоціації та спогади.

"Дивлячись на цю скульптуру, кожен відчує ритм Харкова. Це хвиля емоцій. Шум вулиць і фонтанів, сміх дітей, крики вболівальників на стадіоні "Металіст". Дух міста - унікальний і відображений тут", - зазначив Терехов.

Послухати харківські "Звуки міста" можна за посиланням.