СБУ заблокувала у Києві незаконне привласнення нерухомості / фото ssu.gov.ua

Співробітники СБУ заблокували незаконне привласнення нерухомості на 4 мільйони доларів у Києві.

Про це повідомили у прес-центрі Служби безпеки України.

Оперативники спецслужби встановили, що організатори оборудки, серед яких екс-керівництво заводу з державною часткою 81,9%, діяли за змовою з менеджерами кількох комерційних структур.

Відео дня

"Зловмисники незаконно заволоділи нерухомістю заводу площею 6 тисяч квадратних метрів. Під час оформлення документації ділки штучно оцінили її у 1,5 мільйона гривень. Натомість ринкова вартість подібних об’єктів із землею у Печерському районі Києва становить приблизно 4 млн дол.", - йдеться в повідомленні.

Співробітники СБУ викрили оборудку. На місці нерухомості здійснюється будівництво готельного комплексу із рестораном та казино.

Правоохоронці провели обшуки за адресами проживання фігурантів та офісних приміщеннях. Учасникам групи повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем вчинені в особливо великих розмірах організованою групою) та ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Наразі судом накладено арешт на будівлю. Готуються цивільні позови до суду для повернення майна для відшкодування збитків, завданих державі.

Читайте такожЗ Інституту раку вкрали ліки та інструменти для операцій на 10 мільйонів гривень

Як повідомили у прес-службі прокуратури Києва, підозрюваними є колишній голова правління ПАТ "Дослідний завод зварювального устаткування Інституту електрозварювання ім. Е.О. Патона", член правління заводу та директор однієї з юридичних осіб.

Слідством встановлено, що службові особи заводу привласнили об’єкт нерухомості, розташований за адресою Саперне поле, буд. 9а. Сума збитків становить понад 20 млн гривень.

Вас також можуть зацікавити новини