У Києві дуже великий відсоток неявки призовників за повістками \ УНІАН

Військовий комісар Київського міського військового комісаріату Сергій Клявлін заявив, що у Києві серед майже 66 тис. громадян призовного віку у червні-липні на військову службу призвуть 600 осіб.

Читайте такожВесняний призов до армії: у ЗСУ допускають ще одне перенесення

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час онлайн-брифінгу. «Планове завдання для призову на строкову військову службу для міста Києва становить 600 громадян, з яких 392 особи - для проходження служби в лавах ЗСУ, 150 чоловік - це Нацгвардія, 35 чоловік - Державна прикордонна служба та 23 громадянина будуть призвані до Державної спеціальної служби транспорту», - заявив Клявлін.

Відео дня

За словами військового комісара, всі призовники, які будуть призвані призовною комісією будуть направлені для проходження підготовки до відповідних навчальних центрів.

Клявлін відзначив, що видатки, які передбачені на одного призовника становлять понад 4,2 тис. гривень, які будуть виплачені призовнику і будуть зараховані на його особовий рахунок в день відправки до навчальних військових частин.

Він зауважив, що під час дії особливого періоду за військовослужбовцем зберігається робоче місце та середня заробітна плата за умови офіційного працевлаштування громадянина до призову.

«Відповідно до наших статистичних даних призову на військову службу у Києві підлягає 65 тис. 984 особи, з них 12 тис. 851 - це громадяни, які не досягли 20-річного віку і призиваються до лав ЗСУ за їх згодою, 53 тис. 133 громадянина - це призовники віком від 20 до 27 років», - зауважив Клявлін.

Військовий комісар відзначив, що як і в минулі роки в Києві дуже великий відсоток неявки призовників по повістках. «У нас цифра ця, як і торік становить - 34 тис. людей», - додав він.