У Маріуполі почав працювати єдиний електронний квиток / фото mariupolrada.gov.ua

Маріуполь став першим містом в Україні, який впровадив електронний квиток в муніципальному транспорті в рамках державного проекту Smart Ticket. Білет запрацював на 10 муніципальних автобусах маршруту №16А.

Переваги нового сервісу оцінив міський голова Вадим Бойченко.

Поки тільки на одному маршруті встановили валідатори – пристрої, що дозволяють оплачувати проїзд за допомогою банківських карт, мобільних телефонів і смарт-годинників. У планах – масштабувати проект на весь транспорт.

Відео дня

За словами мера міста Вадима Бойченка, за шість років Маріуполю вдалося сформувати нову транспортну модель. Був повністю оновлений автобусний, трамвайний і тролейбусний парк МТТУ. Завдяки цьому, сьогодні понад 80% перевезень здійснюється муніципальним транспортом.

«Це все результат системних дій, спрямованих на розвиток міста. Формування чіткої Стратегії розвитку, ефективне управління бюджетом, відкритість і прозорість – головні складові. Вони дозволили нам залучити інвестиції від найбільших міжнародних фінансових інституцій та реалізувати масштабні проекти», - наголосив мер.

Вадим Бойченко підкреслив, що впровадження електронного квитка - ще один крок на шляху створення європейських умов у міському транспорті Маріуполя.

«Ми вдячні Міністерству інфраструктури, що дали можливість реалізувати пілотний проект Маріуполю. Він дозволить підприємству ефективно і прозоро управляти грошовим потоком. Але найважливіше - жителям швидко, зручно і комфортно оплачувати проїзд», - заявив міський голова.