Студенти навчатимуться дистанційно до середини листопада / фото УНІАН, Денис Прядко

У Міносвіти роз'яснили ситуацію щодо виселення студентів із гуртожитків на час дистанційного навчання, що запроваджується через коронавірус.

Зокрема, т.в.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі запевнив, що примусово студентів не виселятимуть.

"Запевняю, що ніхто не буде примусово виселяти вас (студентів - УНІАН) із гуртожитків (і я обов`язково буду наголошувати щодо цієї позиції на засіданнях комісії ТЕБ та НС і Уряду). Хоча саме гуртожитки сьогодні є одним із місць потенційної небезпеки поширення коронавірусу", - сказав Шкарлет.

За його словами, в офіційному документі МОН буде лише рекомендація щодо від'їзду з гуртожитків додому із зобов'язанням адміністрацій щодо збереження місця проживання студента у гуртожитку та з обов'язковим перерахунком сплачених за гуртожиток коштів.

Читайте такожСтуденти навчатимуться дистанційно до 15 листопада – МОН

"Прошу поставитися до рекомендацій не емоційно, а з урахуванням реалій сьогоднішньої небезпеки поширення пандемії. Ці заходи є виключно превентивними, для зниження ризиків захворюваності, з урахуванням того факту, що у гуртожитках фізично неможливо дотримуватися вимог дистанціювання", - резюмував Шкарлет.

Дистанційне навчання: що відомо

  • 11 жовтня голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький за результатами наради у президента заявив, що в Україні з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби вводиться дистанційне навчання у вищих навчальних закладах.
  • Радуцький заявив, що вже зафіксовано кілька спалахів зараження серед співробітників та студентів, і навіть смертельні випадки.