На засідання запросять керівництво НПУ та ДБР / kagarlyk.cit

Комітет Верховної Ради з правоохоронної діяльності планує на позачерговому засіданні 1 червня розглянути справу двох поліцейських із Кагарлика на Київщині, підозрюваних у зґвалтуванні й побитті жінки у відділенні поліції.

Як повідомляється на сайті комітету, засідання відбудеться о 15:00 в закритому режимі.

«В понеділок 1 червня 2020 року о 15:00 планується проведення позачергового закритого засідання Комітету щодо ситуації, що сталась в Кагарлицькому відділі поліції в ніч з 23 на 24 травня 2020 року. На засідання буде запрошено керівництво Національної поліції України та Державного бюро розслідувань», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожЗґвалтування жінки поліцейськими: мешканець Кагарлика розповів і про інші злочини копів

Як повідомляв УНІАН, 26 травня Голосіївський районний суд Києва взяв під варту без права внесення застави двох поліцейських із Кагарлика, підозрюваних у зґвалтуванні й побитті жінки у відділенні поліції.

24 травня до лікарні звернулася жінка 1994 року народження із заявою про побиття та зґвалтування. За її словами, до цього причетні співробітники поліції Кагарлика.

Голова Нацполіції Ігор Клименко звільнив цих поліцейських, а також відсторонив від виконання службових обов’язків керівництво відділення та ухвалив рішення про розформування підрозділу і переатестацію всього особового складу цього відділення.

Досудове розслідування здійснює Державне бюро розслідувань.

Заарештовані підозрюються у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалися насильством, і зґвалтуванні. У разі доведення вини правоохоронців у вчиненні цього злочину, їм загрожує покарання до 12 років позбавлення волі.