У Вінниці завершили "Велике будівництво" інклюзивного спорткомплексу з басейном

Загальна кошторисна вартість проекту склала 82 млн гривень, з яких 61,1 млн інвестувала місцева влада.

У Вінниці після реконструкції відкрили спортивний комплекс "Аква-Він", в якому є великий басейн із вишками для стрибків, зали для тренувань і необхідна інфраструктура для людей з інвалідністю.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

"50 років тому його збудували на замовлення радянської армії. Відтоді будівлю капітально не ремонтували. Три роки тому спортивний комплекс міська влада почала реконструювати. А цього року проєкт включили до програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" - держава долучилась до ремонту", - повідомив він.

Як уточнюють в ОДА, загальна кошторисна вартість проєкту склала 82 млн гривень, з яких 61,1 млн інвестувала місцева влада, решту додала держава.

У спорткомплексі, крім басейну і роздягальнь, є зали для занять атлетикою, боротьбою, гандболом, футболом, волейболом і баскетболом. Тут тренуватимуться вихованці однієї з найстарших у місті дитячо-юнацької спортивної школи, яка налічує 329 школярів і студентів та 13 тренерів.

Особливістю спорткомплексу є його повна інклюзивність.

"Для маломобільних груп населення змонтовано пандус на вході в спорткомплекс, на першому поверсі розташований вертикальний підіймач, в залі басейну розташовано мобільний механічний підіймач, ліфт, також на першому поверсі розташовано санвузол, а на другому поверсі – роздягальню", - інформує обласна адміністрація.

Нагадаємо, за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" не лише відновлюють великі спортивні об’єкти, а й створюють інфраструктуру для занять спортом у кроковій доступності. Цьогоріч відкрито 500 "активних парків", де можна безкоштовно тренуватись, користуючись програмами, створеними зірковими тренерами.