'Єдине серце': українці запустили патріотичний флешмоб (відео)

"Єдине серце України" - флешмоб з такою назвою відбувся на всій території країни - і вільній, й окупованій частині. І зібрав разом кілька тисяч людей. Ідея флешмобу - показати жителям окупованих міст, що решта українців, які мешкають безпечніше і спокійніше, не забувають про них.

Як йдеться в сюжеті ТСН, для того, щоб об'єднати серця, будь-хто міг сфотографувати на тлі свого міста половинку сердечка. Далі ж ці світлини напівсердець у колажі з'єднували представники руху опору "Жовта стрічка" і виставляли фото в мережу.

Напівсерця вже з'явилися на стінах будинків у Києві, Вінниці, Дніпрі, Львові та Хмельницькому. Цей флешмоб об'єднав тисячі українців.

Активісти руху "Жовта стрічка" зізнаються, що на окупованих територіях важко проводити подібні флешмоби. А ще й небезпечно, адже росіяни переслідують проукраїнськи налаштованих громадян.

Онлайн-акція через розстріл росіянами українського військовополоненого

Українці масово постять у соцмережі слова "Слава Україні!", "Герою слава!" і "Героям Слава!". Так вони намагаються привернути увагу світу до звірячого вбивства українського військового, який був розстріляний після того, як вигукнув гасло "Слава Україні!".

Вимагаючи справедливості та покарання для окупантів, користувачі соцмереж постять скріншоти з відео зі стратою полоненого українця, опублікованого його вбивцями, та ілюстрації, присвячені цьому воєнному злочину.

Вас також можуть зацікавити новини: