Шмигаль заявив, що уряд домовляється про гідні умови праці для заробітчан / фото karpatskijobjektiv.com

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль наголошує, що жодних обмежень на виїзд українських громадян для роботи в країни Європейського Союзу немає, однак Кабінет міністрів України добивається, аби були забезпечені належні умови.

Як передає кореспондент УНІАН, про це голова уряду сказав під час виступу на позачерговому засіданні парламенту.

Читайте такожНизка країн ЄС потребують десятки тисяч заробітчан з України - Пристайко

Відео дня

«Стосовно обмеження виїзду - цей фейк і брехня. Жодних обмежень уряд не встановлював. Сьогодні ведуться перемовини з європейськими урядами про те, якщо наших людей запрошують на роботу в європейські країни для виконання робіт, значить це має бути офіційна робота, це мають бути медичні гарантії, це має бути гарантія повернення людей сюди (в Україну), це має бути гарантія нормальних умов роботи і проживання там на офіційному рівні. Ми вперше отримали змогу на рівних вести діалог про захист інтересів наших людей в європейських країнах і сьогодні компанії, які запрошують наших людей туди працювати - повністю цих умов дотримуються», - наголосив Шмигаль.

Також, голова уряду сказав, що якщо мова йде про роботу в Європі, то це не має бути «двотижневий туризм туди-сюди, імпорт-експорт коронавірусу».

«Ми не для того два місяці тримали країну, і вся Європа тримає свої країни закритими, щоби сьогодні кожних два тижні привозити 100-200 тис. інфікованих людей і постійно боротися і валити економіку країни», - заявив він.

У зв'язку з цим уряд України добивається, щоби європейські роботодавці гарантували достойні умови роботи.

Також в середині держави уряд працює над забезпеченням безпеки.