Торгівля без маски на Аркадії закінчилася штрафом / фото УНІАН

Приморський районний суд Одеси оштрафував на 17 тис. грн продавця морозива, який працював у курортній Аркадії без захисної маски.

Як передає кореспондент УНІАН, це випливає з постанови зазначеного суду, прийнятої минулого тижня.

Зазначається, що суд розглянув матеріали справи, які надійшла з Шевченківського відділення поліції Одеси.

Відео дня

Згідно з постановою, порушення зафіксовано 30 червня приблизно о 20:05 на Аркадійській алеї. Порушник в кіоску продавав морозиво без одягнених засобів індивідуального захисту, в тому числі респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот.

Правопорушник у судовому засіданні свою вину не визнав. Він заявив, що того вечора продав морозиво, не одягнувши захисну маску, тільки одній людині, оскільки зняв маску через те, що відходив за товаром на іншу «точку».

Читайте такожМОЗ оприлюднено рекомендації относительно роботи гуртожітків во время карантину

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що чоловік порушив обмеження, передбачені постанову Кабінету міністрів України «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2».

Зазначається, що вина громадянина підтверджується протоколом про адміністративне правопорушення, а також відеозаписом, який додається до матеріалів справи.

Таким чином, продавця оштрафовано на 17 тисяч гривень.

Карантин в Одесі: що відомо