false

Коронавірус вплинув не лише на повсякденне життя людей, а й на роботу багатьох ринків. Серед них — індустрія онлайн-торгівлі та поштово-логістичні послуги. Карантин спровокував активне зростання інтернет-продажів і значно збільшив обсяг поштових відправлень. За період пандемії кількість посилок з інтернет-покупками в усіх країнах зросла більш ніж на 60%, у тому числі й в Україні. 

Враховуючи потреби споживачів, а також підвищені норми безпеки, глобальна група компаній Meest розширила мережу власних поштоматів, а також запровадила унікальний для України сервіс. Тепер українці можуть не тільки отримувати, а й відправляти посилки безконтактно — лише за допомогою мобільного додатка та поштомата. Без черг, додаткових контактів зі співробітниками поштово-логістичних компаній, у будь-який зручний час за лічені хвилини. Зараз в Україні ця послуга доступна тільки через мережу поштоматів Meest.

false

Щоб надіслати відправлення безконтактно, потрібно створити його онлайн, заповнивши необхідні параметри в мобільному додатку. Після цього вибрати поштомат, вкласти до нього посилку та виконати ще кілька простих кроків, які запропонує система. Сплатити послуги з доставки через додаток зможуть і отримувач, і, за бажанням, відправник.

Відео дня

Отримання посилок через поштомат також здійснюється з використанням додатку. Для цього потрібно вибрати в його меню посилку, яку необхідно забрати, і оплатити її там же або в найближчому терміналі самообслуговування за номером відправлення. Потім просканувати QR-код, щоб відкрити скриньку поштомату й отримати відправлення.

Для зручності користувачів більшість безконтактних поштоматів працюють цілодобово, решта — до 22:00-23:00. Поштомати розташовані в популярних торгових та розважальних мережах, на заправках, в аптеках. Серед них «Епіцентр», «Екомаркет», «КОЛО», «Спортлайф», «Копійка, «Скарбниця», «ОККО», «Подорожник» та інші.

false

Ростислав Кісіль, президент глобальної групи компаній Meest: «Швидко, безпечно, вигідно і без додаткових контактів — саме таким має бути сучасний поштовий сервіс, і не тільки в період пандемії. Я вважаю, що у 2020 році відправлення посилок, як і отримання, не має займати в людини більше, ніж п’ять хвилин. До того ж безконтактні сервіси стають у світі дедалі популярнішими. А впровадження новітніх ІТ-технологій та оптимізація процедур оформлення й оплати відправлень цілком дозволяють нам вкластися в цей термін».

*Meest — глобальна група компаній, яка з 1989 року надає поштово-логістичні послуги в понад 20 країнах світу, серед яких: Україна, США, Канада, Німеччина, Велика Британія, Франція, Італія, Іспанія, Греція, Португалія, Чехія, Польща, Угорщина, Румунія, Словаччина, Китай, Казахстан, Грузія, Узбекистан, Вірменія, Азербайджан, Ізраїль та інші. Основні напрями діяльності компанії — міжнародні поштово-логістичні та фінансові послуги для компаній і фізичних осіб.