В Україні викрили мережу російських посіпак, серед яких посадовець ДП "Антонов" (фото)

Ворожі агенти публічно підтримували російську збройну агресію проти України та закликали до зміни кордонів нашої держави.

Правоохоронці викрили мережу ворожих інтернет-агітаторів, серед яких посадовець Державного підриємства "Антонов".

Як повідомляє Служба безпеки України, до міжрегіональної мережі прокремлівських інтернет-агітаторів входило шість пропагандистів, які проводили інформаційно-підривну діяльність на користь окупантів.

Зокрема, зловмисники публічно підтримували російську збройну агресію проти України та закликали до зміни кордонів нашої держави.

"Для цього вони створили декілька акаунтів у соцмережах, у тому числі заборонених в Україні. Більшу частину деструктивного контенту "підхоплювали" з інтернет-ресурсів країни-агресора", - йдеться у повідомленні.

Так, у Києві затримано провідного інженера підрозділу авіаційної безпеки держпідприємства "Антонов", який на російських інтернет-платформах "Вконтакте" та "Одноклассники" періодично поширював відео з виступами глави Чечні Рамзана Кадирова, який закликав до "приєднання" захоплених районів України до складу РФ.

В Івано-Франківській області до 5 років 6 місяців тюрми засуджено жительку Калуша, яка виправдовувала російську агресію та пропонувала видати російським загарбникам "головних бандерівців", а у Запоріжжі повідомлено про підозру місцевому жителю, який у своїх репостах та інтернет-публікаціях вихваляв російських окупантів та виправдовував їхні злочини проти мирних жителів.

Водночас на Закарпатті затримано жителя Берегівського району, який виправдовував псевдореферендуми в захоплених районах на півдні та сході України.

© ssu.gov.ua
© ssu.gov.ua
© ssu.gov.ua
© ssu.gov.ua
© ssu.gov.ua
© ssu.gov.ua
© ssu.gov.ua
© ssu.gov.ua
© ssu.gov.ua
© ssu.gov.ua

Крім цього, на території області викрито двох ворожих агітаторів з Білорусі, що мали посвідки на проживання в Україні.

За даними слідства, вони створили декілька пропагандистських акаунтів у соцмережах, які використовували для дискредитації Сил оборони та розпалювання антисемітських настроїв в регіоні.

"За всіма викритими фактами тривають слідчі дії у межах кримінальних проваджень за трьома статтями Кримінального кодексу України", - додали в СБУ.

Затримання зрадників України

Як повідомляв УНІАН, раніше в Одесі повідомили про підозру "блогерці", яка закликала російського президента Володимира Путіна активніше бомбардувати Україну. Жінка зневажливо висловлювалась про українців і запевняла, що готова заплатити будь-яку ціну за настання "русского мира".

Також Служба безпеки України викрила ще трьох прокремлівських інтернет-агітаторів, які закликали до захоплення влади в Україні та підтримували групу "Вагнера". Серед викритих - переселенка з Маріуполя та житель Бучі. Вони поширювали ворожі заклики з анонімних акаунтів у соцмережах, у тому числі заборонених в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: