"З мандатом назавжди": як українці сприйняли рішення Ради не відпускати Вакарчука (фото)

"Другий млинець грудкою" називають сьогоднішнє невдале голосування в парламенті.

Верховній Раді не вистачило голосів для того, щоб підтримати дострокове складення депутатського мандата Святославом Вакарчуком. У соціальних мережах активно коментують таке рішення парламенту.

Читайте також"Входить і виходить": у соцмережах сміються над рішенням Вакарчука скласти мандат (фото) Багато користувачів з гумором сприйняли сьогоднішнє голосування. У Facebook і Twitter діляться новими мемами, жартами і навіть віршами з цього приводу:

«Гаррі Поттер і в'язень Азкабану? – Ні. Є Святослав Вакарчук – в'язень Верховної Ради»; «Вакарчук в холодильнику – це наш держрезерв. Не можна його так просто відпустити»; «Вакарчук – з мандатом назавжди».

«Коротше, Вакарчук – це український Доктор Хто, а його тардіс – це холодильник, але якщо зайти всередину холодильника, то там всередині більше простору, там всередині – сесійна зала Верховної Ради».

«Вакарчук повинен подати до суду. Адже це тортури та приниження людської гідності – змушувати бути українським депутатом. Гггггг».

Деякі користувачі завзято захищають Вакарчука, критикуючи депутатів, які відмовилися позбавити музиканта мандата і дати йому спокійно займатися творчістю:

«Я не розумію наш уряд. Типу, якщо Вакарчук хоче знову йти вдруге з Ради, то якого хр*на ви не можете проголосувати за, і на цьому все, *****. Якщо людина хоче, то навіщо його тримати?»; «Вакарчук потрібен в Раді як символ нікчемності, так бачу».

Раніше УНІАН писав, що Святослав Вакарчук зареєстрував заяву про складення повноважень народного депутата 11 червня.

Він вже залишав парламент через рік після свого обрання депутатом партії «Нашої України – Народної самооборони» у 2007 році.

Під час парламентської кампанії у 2019 році Вакарчук неодноразово заявляв, що йде в політику «всерйоз і надовго».