Микола Тарасов / фото УНІАН

Підозрюваний у жорстокому вбивстві 11-річної Дарини Лук'яненко Микола Тарасов перебуває у ясній свідомості, правильно орієнтований та не проявляє порушень мислення.

Читайте такожСуд продовжив запобіжний захід підозрюваному у вбивстві 11-річної Дарини Лук'яненкоПро це йдеться в його психологічній характеристиці від виконуючого обов’язки психолога відділу соціально-виховної та психологічної роботи, лейтенанта внутрішньої служби Володимира Демченко, яка є у розпорядженні УНІАН.

«При прибутті в установу та весь час спостереження перебував у ясній свідомості, був правильно орієнтований. У камері адаптувався швидко. Зовні тримається спокійно, впевнено, з почуттям гідності, але вимоги до себе виконував. Чудаковатості та дивності у поведінці не виявляв. Не виявляє і будь-яких інших порушень поведінки, які б вказували на наявність у нього обманів сприйняття, марень», – говориться у документі.

Відео дня

Згідно з висновком психолога, обвинувачений не чинив протидій, які б вказували на наявність у нього тих чи інших хвилювань.

«Міміка, жестикуляція, модуляція мови виразна та відповідають темам бесід. Мислення послідовне, звичайного темпу, обґрунтоване. Не виявляв структурних порушень мислення, притаманних будь-якому ендогенному захворюванню. Зниження критичних та вольових функцій не виявлено», – говориться в характеристиці.

Як повідомляв УНІАН, 11-річна Дарина Лук'яненко пропала вдень 13 червня 2019 року по дорозі на заняття танцями в смт Іванівка. З того дня дитину розшукували сотні людей – співробітники поліції, Нацгвардії, ДСНС, волонтери, в спецоперації були задіяні водолази і авіація.

19 червня Лук'яненко була знайдена убитою у вигрібній ямі. За підозрою у вбивстві дівчинки затримано 22-річного місцевого жителя Миколу Тарасова.

Злочин класифіковано за ч. 4 ст. 152 (спроба зґвалтування неповнолітньої), ч. 2 ст. 146 (викрадення), ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство). Крім того, з огляду на факт знущання над померлою (вигрібна яма та ін.), справу відкрита за ст. 297 (наруга над тілом). Передбачається, що вбивство скоєно на сексуальному ґрунті.