Ігор Павловський назвав Мангера та Левіна замовниками вбивства Гандзюк / фото facebook.com/MasiNayyem

Київський апеляційний суд залишив під вартою голову Херсонської облради Владислава Мангера та його пособника Олексія Левіна, які обвинувачуються в організації та замовленні вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Як повідомляє прес-служба суду, відповідне рішення ухвалила колегія суддів на чолі з Олександром Миколюком.

"За результатом апеляційного розгляду ухвалу Дніпровського районного суду міста Києва від 20 серпня 2020 року залишено без змін, апеляційні скарги сторони захисту, подані в інтересах обвинувачених М. та Л. – без задоволення", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Як повідомила УНІАН прес-секретар суду Тетяна Геведзе, Мангер та Левін брали участь у засідання шляхом відеоконференції із СІЗО.

Читайте такожВбивство Гандзюк: на суді двоє свідків підтвердили причетність Мангера та Левіна

Вбивство Гандзюк: хронологія подій та хід судового процесу

  • Гандзюк померла в київській лікарні 4 листопада 2018 року. За три місяці до цього в Херсоні невідомий хлюпнув їй в обличчя сірчаною кислотою, вона отримала хімічні опіки понад 30% тіла.
  • У червні 2019 року було засуджено п’ятьох виконавців злочину.
  • 27 квітня в Офісі генпрокурора повідомили про завершення розслідування у справі та встановлення кінцевого замовника цього злочину - Мангера, який за попередньою змовою з Левіним організував нанесення тяжких тілесних ушкоджень Гандзюк, що призвели до її смерті.
  • Мангера та Левіна затримали, вони перебувають під вартою. Їм інкримінують правопорушення, передбачені ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження у спосіб, що має характер особливого мучення та спричинило смерть потерпілої) Кримінального кодексу.
  • Справу по суті розглядає Дніпровський райсуд Києва. На засіданнях суду декілька свідків підтвердили причетність Мангера та Левіна до замовлення нападу на Гандзюк.