Суд відмовився випустити Кузьменко з-під варти / фото УНІАН

Київський апеляційний суд залишив чинною ухвалу Печерського райсуду від 1 квітня щодо подовження одній з підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення суд ухвалив сьогодні, розглянувши скаргу адвокатів підозрюваної.

Читайте такожВбивство Шеремета: адвокат підозрюваної Кузьменко розповів, що вилучили у неї під час обшуку

Відео дня

"Ухвалу слідчого судді Печерського райсуду Києва, якою відмовлено у задоволенні клопотання захисника Юлії Кузьменко про зміну їй запобіжного заходу, та задоволення клопотання прокурора щодо продовження терміну тримання під вартою Кузьменко до 30 травня залишити без змін, а апеляційну скаргу захисника Кузьменко - без задоволення", - зазначається в ухвалі апеляційного суду.

Захисники просили суд обрати Кузьменко запобіжний захід, не пов’язаний з триманням під вартою.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Нацполіції заявили, що у причетності до вбивства журналіста підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Кузьменко (псевдонім "Ліса"), військову медсестру Яну Дугарь. Також у справі фігурує подружжя добровольців Інни ("Пума") і Владислава ("Буча") Грищенків, яке проходить підозрюваними у справі про замах на вбивство бізнесмена в Косові Івано-Франківської області.

Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

Підозри вручили Антоненку, якого слідство вважає організатором вбивства, Кузьменко, яка, на думку слідства, закладала вибухівку під авто журналіста, та Дугарь, яка напередодні вбивства нібито фотографувала камери спостереження на місці злочину.

Суд обрав Антоненку та Кузьменко запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, Дугарь – запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.