З Кузьменко зняли електронний браслет / фото УНІАН

З дитячого хірурга Юлії Кузьменко, підозрюваної у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, зняли електронний браслет.

Про це у Facebook повідомив адвокат Кузьменко Тарас Безпалий.

"Представники поліції виконали ухвалу Шевченківського райсуду і зняли з Юлії Кузьменко електронний засіб контролю", - написав він.

Фото Facebook Тарас Безпалий

Хто така Юлія Кузьменко

Кузьменко Юлія Леонідівна (нар. 5 листопада 1979, Горлівка) — українська лікарка-педіатр (фах — педіатрична інтервенційна кардіологія); волонтерка, громадська діячка, військовий медик, кандидат медичних наук.

Кузьменко потрапила у фокус українських та закордонних ЗМІ 12 грудня 2019 року, коли її було арештовано як одну з підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

Читайте такожЧи фальшуватиме справу Шеремета суд присяжних

Справа Шеремета: що було раніше

  • Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.
  • 12 грудня 2019 року в Нацполіції заявили, що у причетності до вбивства підозрюють музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Кузьменко, військову медсестру Яну Дугарь.
  • Слідство вважало, що Антоненко був організатором вбивства, Кузьменко закладала вибухівку під авто журналіста, а Дугарь напередодні вбивства нібито фотографувала камери спостереження на місці злочину.
  • Суд обрав Антоненку та Кузьменко запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, Дугарь - запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. 11 серпня суд змінив Кузьменко запобіжний захід з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.
  • 21 травня Антоненку, Кузьменко і Дугарь додали ще дві підозри, а також змінили зміст попередньої.
  • За словами керівника юридичної фірми «Сенс Консалтинг» Леоніда Маслова, Антоненко вже виконавець за попередньою змовою, а Кузьменко – «лише заклала вибухівку разом з Антоненком, але не натискала на гачок». Крім того, підозрюваних звинувачують у знищенні автомобіля, в якому був Шеремет, і зберіганні вибухівки.
  • 25 серпня відбулося підготовче засідання по справі, за результатами якого її призначили до розгляду у суді присяжних на 12:00 4 вересня. Також суд задовольнив клопотання прокурора щодо тримання під вартою Антоненка, він залишатиметься в слідчому ізоляторі щонайменше до 23 жовтня. Крім того, суд залишив у силі ухвали про запобіжні заходи, що обрані на етапі досудового слідства щодо Кузьменко і Дугарь. Однак колегія суддів дозволила Кузьменко зняти електронний браслет.