Вчительку з Дніпра оштрафували за проведення уроку російською мовою

За словами Тараса Креміня, за результатами державного контролю підтверджено факт порушення.

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь постановив накласти адміністративний штраф на вчительку математики в школі Дніпра, яка проводила урок російською мовою.

За результатами державного контролю підтверджено факт порушення: вчителька математики комунального закладу освіти в Дніпрі застосовувала недержавну мову, чим порушила мовне законодавство, пише Радіо Свобода.

Розмір штрафу становитиме 3 400 гривень.

Кремінь висловив сподівання, що цей випадок стане черговим нагадуванням громадянам України, які здійснюють професійні функції в різних сферах, зокрема освіті, торгівлі, транспорті, про те, що необхідно обов’язково дотримуватися мовного закону.

"Я як Уповноважений із захисту державної мови завжди стоятиму на боці мовних прав громадян України, які в умовах війни вимагають шанобливого ставлення до себе й до своїх мовних прав", - додав він.

Мовні скандали в Україні - деталі

У Деснянському районі Києва в магазині "Конфіскат" охоронець звертався російською мовою до клієнта. На прохання перейти на українську мову охоронець відповів, що "Київ – російськомовне місто".

Навесні в Одесі стався скандал між працівницями готелю та гостею. Жінка розповідала дівчатам, що говорити українською соромно. Згодом вона записала відео з вибаченнями.

Вас також можуть зацікавити новини: