Ілюстрація REUTERS

В результаті вибуху, що стався у Бейруті, постраждали кілька українців.

Читайте такожЛіванський лікар: вибух був дуже потужний, всі медзаклади в Бейруті переповнені

Про це повідомив надзвичайний і повноважний посол України в Лівані Ігор Осташ в ефірі телеканалу "Україна 24".

Відео дня

За його словами, серед серйозно постраждалих громадян України немає.

"Є деякі сім'ї, які досить серйозно постраждали. Передусім, це майно - будинки, квартири. Є також незначні травми, наприклад порізи або удари. Але дуже серйозно постраждалих немає", - повідомив посол.

Він додав, що посольство допомагає усім, хто звертається. Осташ уточнив, що поки йде мова про надання українцям допомоги для відновлення будинків, квартир. «Серйозних проблем на сьогодні, пов'язаних із загрозою життю, серед наших українців немає», - сказав посол.

Як повідомляв УНІАН, ввечері 4 серпня у порту столиці Лівану Бейрут стався потужний вибух. Повідомлялось про щонайменше 78 загиблих та майже 4 тисячі поранених. Влада Лівану оголосила столицю зоною лиха.

Бригадний генерал Аббас Ібрагім заявив, що в ангарі в районі вибуху зберігалися конфісковані вибухонебезпечні матеріали, їх нібито готували до знищення.

Ліванська телевізійна станція MTV, своєю чергою, повідомила, що на складі було 2 тис. 750 тонн аміачної селітри (нітрат амонію), яка використовується як компонент вибухових речовин, має високу летючість, особливо при нагріванні, і повинна зберігатися в особливих умовах.

Пізніше прем'єр-міністр Лівану Хасан Діаб заявив, що причиною вибуху стало неналежне зберігання селітри, яка могла лежати на складі близько 6 років.

Сила вибуху була еквівалентна силі землетрусу магнітудою 3,5. Вибух відчули, зокрема, на Кіпрі (понад 200 км від столиці Лівану).