Родина наразі на Дніпропетровщині / Скріншот

Для багатодітної сім'ї зі Святогірська Донецької області втекти від війни виявилося не найскладнішим. Батьки-переселенці з Донеччини місяцями не могли знайти житло для всієї родини, в якій 17 дітей.

Як йдеться в сюжеті ТСН, повернутися в звільнене місто з дітьми поки що не зможуть: у дім поцілили російські ракети. 

Більшість дітей у родині Сербіних - прийомні, але родина називає їх рідними. Дитячий будинок сімейного типу Ірина разом з чоловіком організувала у 2006 році, з того часу в родині було 22 дітей. Ті, хто виріс, родину не залишили - зі своїми дітьми живуть з названими батьками.

У 2014-му, коли росіяни почали наступ на Донбас, родина зі Святогірська виїхала звідти на кілька місяців, а потім повернулася. Думали, так буде і в 2022-му. Та довелося покинути і господарство, і сад, й великий будинок, який будували 15 років. 

Багатодітній родині волонтери допомогли знайти прихисток на перший час у Дніпрі, але для цього треба було жити по різних оселях. Знайти одне житло для такої великої родини дуже складно. Вони не припиняли пошуків кілька місяців й нарешті знайшли дім на Дніпропетровщині, там потрібно було доробити ремонт, докупити меблі й платити щомісяця 1 тисячу доларів. Родина Сербіних розраховує на допомогу держави у майбутньому. 

Двоє старших синів у родині наразі воюють, серед менших - Рома, він головний у догляді за найменшою Софією. Тато разом з іншими хлопцями відповідальний за усю господарську роботу. 

Святогірськ деокупований уже понад місяць, але там усе знищено, тривають розмінування. Від сусідів Сербіни знають, що їхній будинок у рідному місці постраждав від обстрілів.  Та нині вони готуються до опалювального сезону на новому місці, вже облаштували окремі кімнати для хлопців та дівчат.

Історія ще однієї багатодітної родини зі Львівщини

42-річна пані Галина Ціцей зі Львівщини торік у грудні народила шістнадцятого малюка. У Всесвітній день доньки жінка розповіла УНІАН, як дає раду такій кількості дітей (сімом дівчаткам та дев’ятьом хлопчикам), як кожному обирали імена та чи готова ще до збільшення родини.

Вас також можуть зацікавити новини: