Потоп після підриву Каховської ГЕС / фото "Суспільне Херсон"

Велика вода після підриву російськими окупантами Каховської ГЕС наробила лиха у Херсонській області. Люди втратили свої будинки, замість них - зруйновані стихією стіни та багнюка замість підлоги.

Що бачать люди в своїх будинках, коли відступає вода, показав у своєму Телеграм-каналі на відео журналіст Андрій Цаплієнко. Він зазначив, що кадри були знято у селі Дар‘ївка після того, як пригнали до Херсонської області авто з гуманітарною допомогою.

У частині будинків зруйновано стіни, знищено все майно, яке люди наживали роками. Вцілілі речі люди винесли на вулицю, щоб просушити. 

Чоловік розповів волонтеру, що рівень води після підриву Каховської ГЕС досягав даху. Стіни 4-кімнатного будинку розмило, а в льоху все ще стоїть вода до пояса.

Наслідки підриву Каховської ГЕС

Вночі 6 червня Росія підірвала Каховську ГЕС, чим спричинила масштабну екологічну катастрофу. Частину населених пунктів Херсонської області затопило.

Якщо з правобережжя було оголошено евакуацію населення, то окупований лівий берез став справжньою пасткою для людей, адже рашисти не дозволяли виїжджати й навіть стріляли по охочих врятуватися.

Станом на сьогодні офіційно відомо про те, що внаслідок підриву дамби Каховської гідроелектростанції зниклими безвісти вважаються 109 осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: