Курс буде корисний військовослужбовцям, які бажають освіжити чи структурувати свої знання / фото facebook.com/General.Pavlyuk

31 березня на платформі з онлайн-навчання Prometheus стартує безкоштовний курс "БАЗА: Сучасна військова підготовка", який дає основні знання з військової справи.

Зокрема в ньому розповідається про характеристики різної зброї, орієнтування на місцевості, зв'язок, такмед, виживання в польових умовах тощо. Загалом - 13 годин навчального матеріалу.  

Мета курсу - комплексно та структуровано дати базові знання з військової справи. Він розрахований на вперше мобілізованих та тих, хто підпадає під мобілізацію. Також він буде корисний військовослужбовцям, які бажають освіжити чи структурувати свої знання. Проте обмежень у доступі немає: кожен, хто цікавиться темою військової підготовки, може зареєструватися на платформі та пройти навчання.  

Відео дня

Навчальні матеріали розробила команда волонтерів у співпраці з військовими експертами, медиками та психологами. До роботи над кожним розділом, а потім і для верифікації матеріалу залучали мінімум двох експертів. Які саме експерти долучилися до кожного розділу, можна дізнатися на сторінці курсу

Загалом над "БАЗОЮ" працювали більше 40 людей - методисти, автори, редактори, коректори, дизайнери, військові інструктори та чинні військові з досвідом війни від 2014 року і дотепер.  

Від ідеї до запуску пройшло 9 місяців. Саме стільки часу зайняло формування команди, пошук експертів, розробка та верифікація матеріалів для 10 розділів і перенесення їх на платформу  Prometheus.  

Автори наголошують, що жоден теоретичний курс не може замінити практичну підготовку, бо навички опановуються та натреновуються саме там. Відпрацювати отримані знання на практиці слухачі курсу можуть у центрі підготовки "Аскольд", який виступив партнером проєкту.

Усі матеріали курсу знаходяться у відкритому доступі на платформі Prometheus. Вивчати їх можна як онлайн, так і офлайн, попередньо завантаживши pdf-файли з платформи. Наприкінці навчання слухачі можуть пройти оцінювальний тест, щоби перевірити, як добре вони засвоїли матеріал, та отримати сертифікат в разі успішного завершення курсу.  

Детальніше про курс та команду можна дізнатися за посиланням.