Вселенський патріарх приїде до Києва в серпні / фото: president.gov.ua

Архієпископ Константинополя та Нового Риму - вселенський патріарх Варфоломій підтвердив, що відвідає Україну на День незалежності.

Про це заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук написала у Facebook.

Читайте такожФіларет звинуватив українську владу у порушенні права на свободу віросповідання

Відео дня

"Чудові новини зі Стамбула! На зустрічі з делегацією народних депутатів із фракції "Слуга народу" вселенський патріарх Варфоломій I підтвердив свій приїзд до України на урочистості з нагоди 30-річчя Незалежності – на запрошення Володимира Зеленського", - повідомила Кравчук.

Вона нагадала, що востаннє в Україні Варфоломій перебував у 2008 році.

"Дуже символічно, що на святкуванні Дня Незалежності України прибуде патріарх, який відіграв одну з ключових ролей для унезалежнення і визнання Українського православ’я", - додала депутат.

Томос для України: що було раніше

  • 15 грудня 2018 року Об'єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Єпіфанія предстоятелем єдиної помісної Православної церкви України.
  • 6 січня 2019 року в соборі святого Георгія у Стамбулі вселенський патріарх Варфоломій вручив митрополиту Епіфанію томос про надання автокефалії ПЦУ.