Пробне ЗНО скасували / фото УНІАН

Кабінет міністрів України затвердив порядок повернення коштів учасникам пробного зовнішнього незалежного оцінювання.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду.

Виконуючий обов’язки міністра освіти і науки України Любомира Мандзій перед ухваленням рішення доповіла, що ним пропонується затвердити порядок використання коштів для повернення коштів, сплачених за надання послуги із проведення пробного ЗНО у 2020 році.

Відео дня

«Виплати коштів учасникам пробного ЗНО найближчим часом буде здійснюватися через відділення «ПриватБанку». Учасники пробного ЗНО отримають повідомлення від банку з інформацією про зарахування коштів тим у кого є картка або ж про те, що картка з коштами чекає їх у найближчому відділенні «ПриватБанку», - повідомила Мандзій.

Читайте також"Відбудеться за визначеним планом": Шмигаль не бачить підстав для скасування ЗНО

Як повідомляв УНІАН, 12 червня Кабінет міністрів у зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації скасував проведення в закладах освіти пробного ЗНО, запланованого на 15 і 17 червня.

За дорученням президента Володимира Зеленського учасникам пробного ЗНО повернуть кошти через зміну формату проведення.

У Міносвіти нагадали, що пробне ЗНО є добровільною та платною послугою для учасників. Вартість одного тестування становить від 138 до 150 грн залежно від регіону.

В Україні понад 379 тис. осіб зареєструвалися для проходження основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання з 25 червня.

Верховна Рада у п’ятницю, 19 червня, під час Години запитань до уряду заслухає інформацію Міносвіти щодо цьогорічного ЗНО.