У центрі Києва відбувається акція солідарності з білоруським народом.

Як передає кореспондент УНІАН, на Михайлівській площі відбувається віче, а потім його учасники пройдуть маршем центральними вулицями столиці до Посольства Білорусі за маршрутом: Михайлівська площа - вул. Богдана Хмельницького – вул. Михайла Коцюбинського.

Читайте такожДружина опозиціонера Цепкала прибула до України

Відео дня

Станом на 12:20 у віче беруть участь близько 70 осіб, серед яких громадяни Білорусі та представники білоруської громади в Україні.

На віче виступають активісти, які заявляють про незадоволення політикою президента Білорусі Олександра Лукашенка і називають диктатором.

Також деякі активісти тримають портрети Лукашенка із закривавленим обличчям.

Промовці закликають міжнародну спільноту допомогти зупинити насильство проти мирних громадян, а також закликають Лукашенка подати у відставку.

Що відбувається у Білорусі: хроніка протестів

  • 9 серпня в Білорусі відбулись президентські вибори.
  • Згідно з офіційними даними ЦВК, Лукашенко набрав 80,1% голосів виборців, його основний опонент Тіхановська - 10,1%, інших трьох кандидатів підтримали менше 2%.
  • Тисячі жителів Білорусі, незгодні з підсумками виборів, вийшли на акції протесту, відбулись зіткнення з силовиками. Також із 11 серпня в країні розпочався загальнонаціональний страйк.
  • У перші дні учасників акцій жорстоко розганяв міліцейський спецназ, тисячі людей затримали, багатьох із них під час затримання та в СІЗО сильно били.
  • 14 серпня в МВС Білорусі заявили, що відпустили понад 2 тис. затриманих.