Гуманітарна допомога із Індії в Україну на військовому літаку ВПС Індії

Група фармацевтичних компаній "Кусум" (до складу якої входить ТОВ "Гледфарм ЛТД") попри важкі часи сьогодення нарощує виробництво, аби допомагати українським медичним установам, військовим та волонтерам.

Але допомога розпочалася ще до початку повномасштабного вторгнення - за сприяння "Кусум" був зроблений ремонт цивільних укриттів для населення, а також здійснювалася активна інформаційна боротьба з неправдивою інформацією про ситуацію в Україні в міжнародному інформаційному просторі.

А з перших днів повномасштабного вторгнення і до сьогодні група фармацевтичних компаній "Кусум" забезпечує профільну підтримку медзакладів лікарськими засобами.

Відео дня

"Загальна вартість наданих медикаментів становить понад 40 млн гривень. Більш ніж 400 лікарень та неприбуткових організацій вже отримали необхідні медичні засоби, які часто доставлялися в надзвичайно важких умовах, навіть під час бойових дій та обстрілів", - повідомили в компанії.

Потім, коли місто Суми було повністю оточене та перебувало в блокаді, компанія допомогла врятувати 750 іноземних студентів.

"Тоді понад 20 днів силами компанії здійснювалося безперебійне постачання питної води та харчування, а при першій же нагоді студентів було вивезено та доправлено в більш безпечні регіони Україні", - розповіли представники "Кусум".

Допомагали й захисникам. 11 мільйонів гривень на потреби ЗСУ група компаній перерахувала у перші дні повномасштабного вторгнення, у 2022 році.

Окрім цього, за активної участі компанії та сприяння Посольства України в Індії, Посольства Індії в Україні, МЗС та Військово-повітряних сил Індії, в перші тижні війни було зібрано 25 тон гуманітарної допомоги, загальною вартістю близько 52 млн гривень.

Допомога військовим

"Доставка допомоги здійснювалася літаками ВПС Індії до Варшави, звідки її було доправлено в Україну. На сьогодні ця гумдопомога стала регулярною та здійснюється кілька разів на рік і розповсюджується серед військових, шпиталів, лікувально-профілактичних закладів тощо", - розповіли в компанії.

Нові виклики – нові рішення

Також на потреби ЗСУ компанія у травні 2022 року передала 20 службових автомобілів. Тоді ж була здійснена друга доставка гуманітарної допомоги з Індії в Україну загальною вартістю 900 тис. доларів США.

 Автівка для військових від "Кусум"

А починаючи з осені 2022 року, коли в українських містах через ворожі атаки не було  світла, компанія у найкоротші терміни забезпечила сотні ліфтів багатоквартирних будинків та цивільних об'єктів "скриньками незламності", що містили питну воду, їжу та базові медикаменти.

Доставка їжі та питної води мешканцям м.Суми

"Тоді ж компанія провела збір коштів на гемостатичні серветки CELOX для ЗСУ та передала на передову комплекти теплого одягу, термоодяг та печі-буржуйки. Згодом були закуплені переносні електростанції для потреб СБУ", - уточнили в компанії.

Життя попри війну

 "Кусум" також не оминає увагою цивільне населення. Зокрема, у 2023 році за сприяння компанії у Києві облаштували затишний сквер, а згодом і цілий парк, де можуть відпочивати всі охочі.

Допомога ліками для ЗСУ

"На сьогодні допомога Україні від "Кусум" вже становить понад 170 млн гривень, проте компанія на цьому не зупиняється. Працюємо задля української перемоги, надаючи робочі місця та підтримуючи наших воїнів, людей, що постраждали від російської агресії, та цивільне населення", -  кажуть в компанії.

Зазначимо, що внесок компанії у нашу боротьбу був високо оцінений та відмічений відзнакою Верховної Ради України "За заслуги перед Українським народом" та Нагородою від президента України.