З фасаду Офісу президента змили всю фарбу - на це знадобилося 9 днів (відео)

Робітники розповіли журналістам, що відмивати фарбу було дуже складно.

Фасад офісу президента сьогодні був практично повністю очищений від слідів вандалізму, який мав місце на акції прихильників Стерненка 20 березня.

Читайте такожПогром під ОП: суд обрав запобіжний захід громадському активісту Ратушному (відео)

Як повідомляє "Страна", клінінгова служба завершує роботи з очищення будівлі від написів. Зараз на місці знаходяться всього два співробітники, один з яких полірує гранітні плити. 

Робітники розповіли журналістам, що відмивати фарбу було дуже складно.

"Поверхня плитки пориста, фарба глибоко проникає, а хімія знімає тільки верхній шар. Доводилося по два рази мити. Фарба ще й хороша була, дорога, розпилювали її товстим шаром, сильно в'їлася. Намучилися. Ледве відмили за тиждень", - розповіли співробітники. 

Зараз про події біля офісу президента нагадує лише відсутність дверей головного входу. 

Протести під офісом президента 20 березня: що сталося

  • 20 березня біля будівлі офісу президента на вул.Банковій у Києві відбулася акція на підтримку засудженого громадського активіста Стерненка.
  • Протестувальники палили фаєри і кидали шумові гранати. Вони намагалися підпалити табличку "Президент України" на будівлі. Також активісти розбили скло в дверях будівлі і закидали фаєри і димові шашки всередину. Один з фаєрів залетів на балкон будівлі. Крім того, учасники акції розмалювали будівлю ВП червоною фарбою.
  • Правоохоронці встановили імена не менш як семи активістів, яких підозрюють у навмисному знищенні та пошкодженні майна. Декільком оголосили про підозру.
  • В ОП спочатку заявили, що усунення пошкоджень будівлі офісу президента коштуватиме приблизно два мільйони гривень.