Верховний суд повернув телеканалу "NewsOne" позов про оскарження санкцій

Позовну заяву залишено без руху, позивач має 10 днів на усунення недоліків.

Верховний суд повернув для усунення недоліків позов "NewsOne" про оскарження санкцій, що накладені на телеканал.

Як повідомляє прес-служба Верховного суду, позов від ТОВ "Новини 24 години" до президента надійшов до Касаційного адміністративного суду у складі ВС 15 лютого.

Позивач просить суд визнати протиправним і нечинним указ президента щодо застосування санкцій стосовно ТОВ "Новини 24 години" (телеканал "NewsOne").

"Ухвалою від 16 лютого в справі № 9901/34/21 позовну заяву ТОВ "Новини 24 години" залишено без руху і встановлено позивачеві десятиденний строк з дня отримання цієї ухвали для усунення недоліків", - йдеться в повідомленні.

У суді мотивували рішення тим, що кошти, перераховані позивачем на сплату судового збору, не надійшли на відповідний казначейський рахунок, а тому йому необхідно надати підтвердження надходження коштів про сплату судового збору за подання позову.

Читайте також43% українців підтримують рішення про заборону трансляції каналів "112 Україна", "ZIK" і "NewsOne" - опитування

Крім того, суд вважає, що позивач не зазначив обґрунтованих і достатніх підстав для залучення як третіх осіб у справі на стороні відповідача Ради національної безпеки і оборони, Служби безпеки та Верховної Ради.

У ВС нагадали, що за одним позовом суд вже відмовив у відкритті провадження щодо оскарження відповідного указу президента, за двома – заяви залишено без руху для усунення недоліків, а за одним позовом суд виніс ухвалу про відкриття провадження у справі № 9901/26/21 та призначив її до розгляду на 15 березня.

Зупинка мовлення кількох телеканалів в Україні: що відомо